Új területen kivételez a kormány

Újabb eszközökkel gyorsítja a kormány a közlekedési infrastruktúra-beruházásokat, a vonatkozó kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
MTI, 2015. július 1. szerda, 12:43
Fotó: Napi.hu

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházásoknál a környezetvédelmi engedély érvényességi ideje július 3-tól - az általános 5 éves érvényességi idő helyett - 10 év lesz. Az engedély határozatlan időre is megadható, sőt - külön jogszabály alapján - kötelező lesz határozatlan időre megadni a környezetvédelmi engedélyt.

A másik újdonság a hiánypótlás egyszerűsítése az előzetes környezeti hatásvizsgálatoknál. Amennyiben a beadott dokumentációjával kapcsolatosan a környezetvédelmi hatóság hiánypótlást rendelt el, úgy a megszabott határidőn belüli tárgyaláson helyben és azonnal pótolható a hiányosság.

Végül a rendelet lehetővé teszi azt is, hogy a kiemelt közlekedési infrastruktúra-beruházásoknál az építési engedélyezési eljárás a környezetvédelmi engedély kiadása előtt is elindítható legyen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.07.01 12:55

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html