Új trükkel verik át a magyar nyugdíjasokat

A jogszabályok változásához alkalmazkodva a csalók immáron nem termékbemutatókon, hanem ingyenes orvosi vizsgálatnak álcázott rendezvényeken sóznak rá több százezer forintos termékeket a becsapható emberekre, főként nyugdíjasokra.
Napi.hu, 2016. december 21. szerda, 08:36
Fotó: Napi.hu

Már nem termékbemutatókra, hanem ingyenes orvosi vizsgálatra hívják az embereket azok a csalók, akik drága termékeket sóznak rá az emberekre, esetenként adósságba verve őket - írja a Magyar Nemzet. Ezeken a rendezvényeken magukat orvosnak kiadó csalók "megvizsgálják" a résztvevőket, majd az "eredmények kiértékelése" alatt megtartják az előadásnak álcázott termékbemutatót.

Bár jogszabály tiltja, hogy a rendezvényen hitelszerződést kössenek az ügyféllel, a Budapesti Békéltető Testület számos olyan esettel találkozott, amikor ott helyben adósodott el a panaszos, aki megvett egy több százezer forintos terméket - a rendes bolti árának sokszor több  mint kétszeresén.

Míg 2010-en 228 panasz érkezett termékbemutatókra, addig 2014-ben már 780 panaszt jegyeztek fel a hatóságok. Az eladó vállalkozások megtagadják a 14 napos termék-visszaváltási lehetőség biztosítását is, mondván: az ügyfél nem boltban, hanem vállalkozás székhelyén írta alá a szerződést a vásárlásról.

HOZZÁSZÓLÁSOK