Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eddig névtelen budapesti közterületek kaphatnak nevet a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén - derül ki az esemény előzetes menetrendjéből (pdf).

Traianus tér lehet  a III. kerületi Heltai Jenő tér - Madzsar József utca - Bálint György utca - Füst Milán utca által határol területből. A szintén III. kerületi Pünkösdfürdő utca és az Ipartelep utca közötti egyik névtelen közterület a Septimius Severus utca nevet  kaphatja meg. A római császárokról elnevezendő Traianus tér és a Septimius Severus utca a III. kerületi Hadrianus császárról 1976-ban elnevezett utca közelében találhatóak

A XI. kerületben, a városrész albertfalvai részén a Bükköny és Sáfrány utca déli végénél egy jelenleg névtelen közterület felveheti a Ljubljana utca nevet. Ezt a szlovén nagykövet javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek és az előterjesztés indoklása szerint erre azért van szükség, mert a fővárosban még nincs olyan közterület, amely Szlovéniához köthető.

A III. kerületben lesz még Gőtés köz is. Az Óbudai Egyetem tiszteletbeli professzoráról, a mikroflopi feltalálójának állít emléket a Jánosi Marcell köz, amely a III. kerületi Szél utcáról nyílik. A XVI. kerület Kardosfa, Ibafa, Bőszénfa és Gálosfa utcákkal gyarapodhat, a XVIII. kerületben pedig egy most még névtelen utcát Schaub Mihályról - Pestszentimre első plébánosáról - nevezhetnek el.

Az új utcák, közök és terek pontos helyét mutató térképvázlatokat itt nézheti meg.