Új választást kérnek Miskolcon

A választás megismétlését kezdeményezi a Jobbik a Borsod 1-es választókerületben, ahol a párt szerint a határidőn túl lett végeredmény, vagyis a szavazást nem sikerült törvényesen lebonyolítani. Ez az a körzet, ahol a jobbikos Jakab Péter mindössze 127 szavazattal kapott ki a fideszes képviselőjelölttől - írta az Indexre hivatkozva a klubradio.hu
Domokos Erika, 2018. április 17. kedd, 08:27
Fotó: Shutterstock

Az Jobbik közleménye szerint országszerte vizsgál minden jogi lehetőséget, hogy felderítse a választásokon felmerült jogsértéseket. Ennek részeként kiderült, hogy Miskolcon, a Borsod 1-es választókerületben az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság a törvényi határidőn túl, április 15-én állapította meg a szavazás végeredményét, mely szerint a Fidesz jelöltje 127 szavazattal nyert a jobbikos Jakab Péter előtt.

Az ellenzéki párt szerint mindez azt jelenti, hogy a választókerületben nem a törvényeknek megfelelően bonyolították le a szavazást, ezért kezdeményezték a Nemzeti Választási Bizottságnál a választás megismétlését.

A részeredmények alapján Miskolcon végig nagy harc volt a győzelemért a fideszes Csöbör Katalin és a jobbikos Jakab Péter között. Az utolsóként megszámolt, elsősorban a külföldről és az átjelentkező szavazóktól érkező voksok közel kétharmadát a jobbikos politikus szerezte, végül összesítésben 0,24 százalékkal nyerte a választókerületet a fideszes jelölt.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK