Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vadak váratlan felbukkanása az autóúton halálos kimenetelű balesetekhez is vezetett a napokban a rendőrség szerint.

Július végétől augusztus közepéig-végéig tart az őzek násza. Az autósok és a motorosok ilyenkor fokozott vadveszélyre számíthatnak, az állatok szinte bárhol, fényes nappal is hirtelen feltűnhetnek az utakon. Magyarországon körülbelül 350-360 ezer őz él, amely állomány az ország teljes területén fellelhető - hívja fel a figyelmet a portál.

Vadelütések szempontjából minden megye érintett, de talán mégis veszélyeztetettebbek az alföldi régiók, ahol intenzívebb mezőgazdasági termesztés folyik.

Ha hirtelen felbukkan az úton a vad, nem szabad elrántanunk a kormányt, hiszen, ha már elkerülhetetlen az ütközés, akkor mégis szerencsésebb, ha közben egyenes vonalban haladunk. Az oldal irányba elrántott kormányzással akár súlyos balesetet is előidézhetünk.

Csak fékezni javasolt, nehogy a kormány (gyakran önkéntelen) elrántása következtében a szembe jövő autós vagy motoros is a baleset áldozta legyen. A sebességet érdemes csökkenteni minden olyan útszakaszon, ahol és amikor vad jelenhet meg az úton - írja az Agroinform.hu.

(A magyar utakon keletkezett károkról itt írtunk.)