Új vezető a Raiffeisennél

Martin Melkowitschot nevezték ki a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettesévé, az új vezető a nyugdíjba vonuló Verő Péter utódjaként 2010. szeptemberétől felel a bank informatikai és operációs területeiért - közölte a bank az MTI-vel kedden.
MTI-Eco, 2010. június 22. kedd, 14:10
Fotó:

Martin Melkowitsch 1995-ben szerzett mérnöki diplomát a Bécsi Műszaki Egyetemen, ezt követően az egyesült államokbeli IMADEC Business School of Hayward-on folytatott Executive MBA tanulmányokat, 2003-ban szerzett MBA végzettséget a California State University-n.

Martin Melkowitsch két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az információtechnológiai iparágban, ezen belül több mint tíz éve dolgozik bankok és pénzügyi szolgáltatók informatikai infrastruktúra területén. A Raiffeisen Bankhoz történő kinevezése előtt a Volksbank Magyarország igazgatótanácsi tagjaként három évig volt a bank operációs vezetője volt. Ezt megelőzően, 1999-től az amerikai GE Global Consumer Finance hálózatába tartozó GE Money európai központjában dolgozott különböző beosztásokban, 2005-től infrastruktúráért felelős vezetőként. Pályafutásának első évtizedében a gyógyszer-, a technológiai, valamint a tanácsadói iparágban szerzett tapasztalatokat. 

Német anyanyelvén kívül angolul és spanyolul beszél.

HOZZÁSZÓLÁSOK