Újabb 140 milliárdot mozgatott meg a magyar kormány

A kormány újabb 140 milliárd forintot csoportosított át a gazdaságvédelmi alapból, a legtöbb pénz az állami társaságok beruházásaira fordítható, míg a szakképzési centrumoktól elvett pénzt az űrkutatás kapta.
Németh Géza, 2020. október 21. szerda, 08:42
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a Gazdaságvédelmi Alapot most 132 milliárd forinttal csökkentette.

Ebből a legtöbbet a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Minisztérium (NVTNM) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcímcsoporton belül beruházásokra fordítható, 115 milliárd forint.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tőkeemelésre 10 milliárd forint jut, míg további 5,6 milliárdot kerékpáros létesítmények fejlesztésére költhetnek.

A Központi Maradványelszámolási Alap 4,3 milliárd forinttal lett kevesebb, ebből a legtöbb, 2 milliárd forint a Belügyminisztériumnak, a kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra jutott.

A rendkívüli kormányzati intézkedésekből elvett 2,9 milliárd forintból legtöbbet, 2,4 milliárdot, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. kapta.

Végül a szakképzési centrumok felújításától 1 milliárd forintot áttett a kormány az űrtevékenységekkel kapcsolatos feladatokra.

HOZZÁSZÓLÁSOK