Újabb miniszterelnököt kapott el a koronavírus

Megfertőződött Nikol Pasinján örmény miniszterelnök és családja az új típusú koronavírussal. A volt szovjet tagköztársaságban súlyos egészségügyi válság alakulhat ki.
Rácz Gergő, 2020. június 1. hétfő, 22:12
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Már meghaladja az ötmilliót a koronavírussal megfertőzöttek száma a világon, és több mint háromszázezren vesztették életüket a betegség miatt, a járvány gazdasági hatásai pedig felbecsülhetetlenek - írja a hvg.hu.

Pozitív teszteredményét a kormányfő saját maga jelentette be Facebook-oldalán hétfőn közzétett videoüzenetében. "Tünetmentes vagyok" - hangsúlyozta Pasinján. Mint mondta, családja tagjainál is kimutatták a vírust, ezért karanténba vonulnak. "Otthonról fogok dolgozni, a miniszterelnöki rezidenciáról" - közölte.

Az alig hárommilliós lakosú dél-kaukázusi országban jelenleg 9402 az igazolt fertőzöttek száma és járvány kezdete óta 139 ember halt meg a Covid-19 betegség szövődményei miatt Pasinján pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy napról napra rosszabbodik Örményországban a koronavírus-járványhelyzet, és bekövetkezhet az olaszországi forgatókönyv.

Hozzátette: a helyzet gyors rosszabbodását az váltotta ki, hogy a lakosok nem veszik figyelembe a járványbiztonsági előírásokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK