Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vizsgálja a szociális és a sávos lakossági energiaárak, valamint az ipari rezsicsökkentés lehetőségét is - tudta meg a napilap Dorkota Lajostól, a hatóság volt elnökétől, akinek mandátuma július 1-vel lejárt. Árjavaslataikat szeptemberig tervezik kidolgozni.

Tóth Bertalan MSZP-elnök több körben is arról tudakozódott az energiaár-előkészítésért felelős hatóság elnökénél, milyen lakossági gázárjavaslatokat tettek az utóbbi években. A párt régóta észrevételezi ugyanis, hogy míg a gáz tőzsdei ára az elmúlt évek során nagyjából felére-negyedére esett, addig a kormány ezt hat éve nem érvényesíti a lakossági tarifában.

A hivatal 2015-2020 között nem tett javaslatot a földgáz lakossági árának csökkentésére - közölte nemrég kelt válaszában Dorkota Lajos.

A volt elnök a Népszavának a jövőre nézve nem zárta ki a gázárcsökkentés lehetőségét, de ezt bonyolult kérdésnek nevezte. Azt pedig helyes megfogalmazásnak nevezte, hogy az alacsony beszerzési és szinten maradó eladási árak között képződő forrásból a korábbiaknál többet fordíthatnak fejlesztésre, felújításra.