A kormány által az önkormányzatoknak biztosított jogomnál fogva ismételten elrendeltem, hogy majdnem az egész hétvégére legyen lezárva a Margitsziget - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Ennek értelmében szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között lesz lezárva a sziget, a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni. Óbuda-Békásmegyer polgármesterével egyeztetve ugyanez a korlátozás érinteni fogja az Óbudai-szigetet is - tette hozzá a főpolgármester. A Római partra szintén vonatkozik majd ez a korlátozás.

Karácsony emellett azt is bejelentette, hogy április 27-től a BKK járatait kizárólag kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet igénybe venni.

A kormány a meghosszabbított kijárási korlátozás idején továbbra is lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy a központi korlátozásoknál szigorúbb intézkedéseket vezessenek be hétvégente a tömeges közterület-használat visszaszorítására.