Újabb területet vesznek el Káslertől?

A Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kidolgozott új szakképzési törvénytervezet már nem tartalmazza azokat a jogköröket, amelyek felruházták Kásler Miklóst, mint az egészségügyi szakképesítésekért is felelős minisztert, hogy részt vehessen az egészségügyi szakképzési programok szakmai irányításában - tudta meg a Népszava.
Domokos László, 2019. október 21. hétfő, 07:45
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció.

Ha ez megvalósul, akkor az újabb jelentős presztízsveszteséget jelentene Káslernek és az Emminek, hiszen az utóbbi hónapokban többször is lefaragtak tárcájából. Elvették tőle a felsőoktatást, le kellett mondania a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárságról, a külügyhöz csatolták át a külföldi egyetemi hallgatók magyarországi tanulását támogató, 10 milliárdos Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, és elvonták tőle három oktatási-tudományos alapítvány jogköreit.

Ezek után kiderült, hogy a kutatásfejlesztés és a klinikai gyógyszervizsgálatok területét is vinné az Emmitől az ITM, most pedig a szakképzési törvénnyel "harapna ki" újabb darabokat Palkovics tárcája - írta a napilap.

A Népszava szerint elfogadhatatlan az Emmi számára a szakminiszteri jogkörök kivezetésének terve. Az intézkedés nemcsak az Emmi-t, hanem az agrártárcát is érinti: a különböző mezőgazdasági szakképesítések koordinálása Nagy István agrárminiszterhez tartozik.

A hétvégén derült ki, az ITM-nek október 31-ig kell a kormány elé terjesztenie az új szakképzési törvényt, melynek tervezetét eddig csak a szakminisztériumokkal egyeztették.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.10.21 11:19

Több dolog nyilvánval, az egyik az EMI használhatatlan, ujra több miniszterium a jo, egészségügyi, oktatásügyi, kulturális stb, ne mindent orban iranyitson, kasler meg menjen vissza a korházába, ez igy anarchia, vilag szégyene
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html