A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a nemzeti egészségügyi telefonos ügyfélszolgálati és online információs központ létrehozására biztosít 2 milliárd 26 millió forintot. A következő is az egészségüggyel kapcsolatos, az intézményen belüli járóbeteg irányítási és folyamatszervezési rendszer egységes módszertanának országos kiterjesztésére hagyott jóvá 15 milliárd 798 milliót a kormány.

A Dunakanyar turizmus fejlesztésére 6 milliárd forintot biztosítottak.

A gazdaságvédelmi alapból 32 milliárd 922 millió forintot csoportosítottak át. Ebből egyaránt 9-9 milliárddal részesedett az illegális hulladéklerakás felszámolása, illetve a kormányzati infokommunikációs szolgáltatások.

A központi maradványelszámolási alap 4,4 milliárd forinttal csökkent, ebből 2,5 milliárd honvédségi beruházásokra fordítható.

Végül a kormány 3 milliárd 243 millió forinttal támogatta a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely turisztikai termék- és szolgáltatások fejlesztését. Az idei büdzsét 49 millió terheli, a nagyobb hányadot a következő két évi költségvetésekből kell fedezni.