Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt év november 1-jétől minden közfinanszírozott fekvő- és járóbeteg-ellátó intézménynek, háziorvosi rendelőnek és a gyógyszertáraknak csatlakozni kellett az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásaihoz. Ezzel többek között lehetővé vált, hogy a kezelőorvosok hozzáférjenek olyan létfontosságú, ám más egészségügyi szolgáltatóknál rögzített egészségügyi adatokhoz, amelyek elősegítik a kezelés eredményességét.

A magánszolgáltatók csatlakozásának első köre 2018. november 1-én zárul, eddig a napig kell megkezdeniük az EESZT használatát a Központi Implantátumregiszterbe és a Nemzeti Csípő- és Térdízületi Endoprotézis Beültetés Regiszterbe adatszolgáltatási kötelezettséggel rendelkező magánszolgáltatóknak.

Ebbe a körbe tartozik az implantológia az emlősebészetben és a fogászatban, a traumatológián belül pedig a csípőprotézis beültetését végző magánszolgáltatók, emellett a szemlencse beültetést végző, illetve a fix hallókészüléket beépítő szolgáltatói kör. Az implantátum-és protézisregiszter rendszerébe már eddig is kötelező volt a TAJ-szám szerinti adatszolgáltatás - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

A közlemény szerint a beteg szempontjából kiemelten fontos, hogy minden betegadata egy helyen elérhető legyen az őt kezelő orvosok részére, függetlenül attól, hogy az egyes egészségügyi szolgáltatásokat államilag finanszírozott vagy magánszolgáltatói rendszerben veszi igénybe. Kiemelik, hogy ennek különösen a sürgősségi ellátás során nagy a jelentősége, de a magánorvosnak is tisztában kell lennie a korábban elvégzett terápiákkal.

Az elmúlt nyolc hónapban a csatlakozásra kötelezett csaknem tízezer ellátó intézmény használja napi szinten az EESZT szolgáltatásait.

Fotó: Shutterstock