Újabb adócsökkentést lebegtetett meg Varga Mihály

Nem tett le a kormány arról, hogy tíz százalék alá csökkentse a személyi jövedelemadó kulcsát, ám a kérdés már csak jövőre kerül napirendre - mondta Varga Mihály.
Papp Zsolt, 2017. június 23. péntek, 08:14
Fotó: MTI Fotó

A kormány azt a célt tűzte ki korábban, hogy egy számjegyűre csökkenti a személyi jövedelemadó (szja) jelenleg 15 százalékos kulcsát, vagyis az elvonás mértéke tíz százalék alá esik - mondta varga Mihály a Magyar Időknek. Az egy számjegyű személyi jövedelemadó ügye nem került le a napirendről. Olyannyira nem, hogy a kérdéssel jövőre újra foglalkozik majd a kormány.

A miniszter azt nem részletezte, hogy pontos mikor, de vélhetően a kérdés csak a választások után kerülne a parlament napirendjére -  magyarán az egyszázalékos szja lehet a Fidesz egyik kampányígérete. A személyi jövedelemadózás egy markáns kérdés lehet a kampányban, ugyanis a baloldali pártok hajlanak arra, hogy visszahozzák a sávos adórendszert, nagyobb adóteherrel sújtva az átlag feletti jövedelmeket. Erre hajaz Botka László, MSZP miniszterelnökjelölt "fizessenek a gazdagok" szlogenje.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK