Újabb áfacsökkentést lengetett be a kormány

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi a hal- és vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez juthassanak el - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás megnyitóján.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 9. csütörtök, 11:54
Fotó: Napi.hu

Az áfacsökkentés, amelynek javaslatát várhatóan a jövő évi költségvetés előkészítésekor nyújtják be, fehéríti az ágazatot és munkahelyeket teremt - hangsúlyozta a politikus.

Arról is beszélt, hogy a FeHoVa a magyar vadászok ünnepe, idén 10 százalékkal több, 310 kiállító van jelen 17 országból - jelentette az MTI.

A rendezvényt - amely a régió legjelentősebb fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítása - tavaly 60 ezer látogatót vonzott a világ minden tájáról. A kiállítás díszvendége Szlovákia.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2017.02.09 18:26

Érdekes, hogy a marhahúst valahogy mindenki elfelejti.. gyöngytyúk már most 5% a harcsa jövőre lesz az..
a marhát meg egyed vendéglőben ott majd 5% vendéglátos áfával veheted a marhapörit..

Mindenesetre eléggé röhejes
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ablakzsiraf, 2017.02.09 12:53

Hát ez még mindig nem az egységes élelmiszer ÁFA csökkentés, ami kellene...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html