Újabb akcióval próbálja magát népszerűsíteni a Balaton

Összefogtak a vendéglátósok Balatonszárszón, és "Gasztro hétvégék" keretében kínálnak egységesen és kedvező áron különböző specialitásokat szombattól három hétvégén át mindig mást, a kezdeményezésből siker estén hagyományt kívánnak teremteni.
MTI, 2012. július 27. péntek, 16:57
Fotó: Napi.hu

Balatonszárszó hat legnagyobb vendéglátósa vállalta, hogy ezen a hétvégén a település által rendezett "Testvérvárosok találkozója néptánc gálához" csatlakozva erdélyi vagy lengyel nemzetiségi ételt szerepeltet a napi ajánlatában - mondta el Kertész Rezső a Balatonszárszó turizmusáért létrehozott közhasznú alapítvány vezetőségi tagja pénteken az MTI-nek.

A következő szombat-vasárnap a halétkeké lesz, majd augusztus 18-20 között magyaros ételeket, lesz ahol somogyi specialitásokat szerepeltetnek étlapokon. A kínálatot mindenhol kiegészítik egy, vagy többfajta dél-balatoni borral.

Ezen a hétvégén a hat szárszói vendéglő étlapjain egyebek közt székely leves, erdélyi fatányéros, lengyel burgonyaleves, zakuszka, erdélyi miccs, tejfölös-csomboros székelykáposzta, cékla-csorba leves, öreghegyi csőszpecsenye, marhapörkölt puliszkával és kolozsvári töltött káposzta is szerepel.

Az összefogás résztvevői az első három gasztro hétvége fogadtatását kiértékelve döntenek majd arról, hogy jövőre hagyomány válik-e a kezdeményezésből, a főszezon valamennyi hétvégéjén tematikus, speciális ételkínálattal csábítva a turistákat Balatonszárszóra.

HOZZÁSZÓLÁSOK