Újabb állami szupercéget hoznak létre

A kormány döntése értelmében az ipari és innovációs területek fejlesztésében történő állami szerepvállalásnak gazdasági társaság létrehozásával és a létrehozott gazdasági társaság bevonásával kell megvalósulnia, erre a feladatra létrehozzák a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-t (NIPÜF) - az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
MTI, 2015. november 24. kedd, 21:39
Fotó: Napi.hu

A NIPÜF Zrt.-t - 100 százalékban állami tulajdonban lévő cégként - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. bevonásával a nemzeti fejlesztési miniszternek kell megalapítania.

A társaság megalapításához szükséges forrás 10 milliárd forint, amelyet az idei költségvetés állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezetén belüli átcsoportosítással teremt elő a kormány.

A határozatban szerepel az is, hogy a nemzeti fejlesztési miniszternek - szintén az MNV Zrt. bevonásával - fel kell mérnie azokat az állami ingatlanokat, amelyek alkalmasak ipari fejlesztésre. Ezeket - apportként - a NIPÜF Zrt. rendelkezésre kell bocsátani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hajnalka_vagyok, 2015.11.25 14:53

meg (m)ennyi ellopni valo van???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antisoros, 2015.11.25 14:49

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html