Újabb beruházást emel ki a kormány

A kormány a közigazgatási ügyintézés szempontjából stratégiailag kiemelt jelentőségűvé szándékszik nyilvánítani a Vajda Real Estate Kft. dunaföldvári, 11 milliárd forintos beruházását, amely 105 új munkahelyet teremt.
Németh Géza, 2017. február 23. csütörtök, 11:47
Fotó: Napi.hu

A kormány honlapján megjelent rendelet tervezet kiemeli, hogy a beruházás célja papírgyártó és -feldolgozó üzem építése, valamint felszerelése.

A kormány a kiemelt jelentőségű ügyben koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként a Tolna Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelöli ki. A beruházással összefüggésben az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, a településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak nincs helye. (Kiemelt beruházás lesz a Telekom-székház és az Ericsson-központ is.)

A Vajda Real Estate Kft.-t Vajda Attila alapította idén, 3 millió forintos jegyzett tőkével. Ugyan csak Vajda Attila és felesége a tulajdonosa az 1999-ben alapított és ma is 3 millió forint jegyzett tőkével működő Vajda Papír Kft.-nek. Ennek a cégnek nagy papírfeldolgozó üzeme van Soroksáron.

HOZZÁSZÓLÁSOK