Újabb csapás a milliomos közszolgákra

Az LMP aktivistái is gyűjtik az aláírásokat az állami cégvezetők bérének maximalizálásáról szóló népszavazási kezdeményezéshez. Hadházy Ákos társelnök ezt pénteken Vágó Gáborral, a népszavazás kezdeményezőjével közösen jelentette ezt be.
Szász Péter, 2017. július 28. péntek, 13:07
Fotó: Reuters

Elég volt a közpénzek ellopása - mondta Hadházy Ákos.

A politikus szerint miután a Fidesz választást nyert, "nagy haraggal ment neki a pofátlan végkielégítéseknek", de néhány héttel ezután már sokmilliós fizetéseket osztott saját embereinek. Mind az 5 millió forintos jövedelmet kapó Matolcsy György jegybankelnök, mind a legfőbb ügyész ugyanekkora bérét emblematikusnak tartja. Előbbi sok százezer devizahiteles tragédiájáért felelős, hiszen kiemelt szerepe van a forint gyengülésében, utóbbi családja, a Polt család pedig szerinte azért kap ekkora fizetést, mert a legfőbb ügyész engedi a lopássorozatot - írta az MTI.

Ahogy a négyigenes népszavazás a Kádár-rendszer végét jelentette, a szociális népszavazás pedig a Gyurcsány-kormányét, ez Orbán Viktor rendszerének vethet véget - fogalmazott Vágó Gábor.

Az aktivista, volt LMP-s képviselő szerint nemcsak a bérfeszültség miatt tartanának népszavazást, hanem a letelepedési kötvényekről is tartanának, ahogy a korrupciós bűncselekmények elévüléséről is megkérdeznék az embereket.

HOZZÁSZÓLÁSOK