Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány 2017 júniusában döntött arról, hogy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Budapesti Planetárium életveszélyes állapotának elhárítására 86 millió forintot biztosít.

A kormány újabb döntésével támogatja az épület átfogó felújítását, műszaki-szakmai fejlesztését, és biztosítja az előkészítéshez szükséges fedezetet - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának közleményéből, amely az MTI OS-en jelent meg.

A szaktárca a Planetárium épületének rendkívül rossz műszaki állapotával indokolta, hogy az épület átfogó felújítása az életveszély-elhárító beavatkozásokat követően azonnal megkezdődjön.

A TIT kiemelten foglalkozik a természettudományi ismeretek terjesztésével, új kutatási eredmények közzétételével, a tudomány legújabb felfedezéseinek valamennyi korosztály számára közérthető bemutatásával. A támogatásnak köszönhetően a tervezéssel megkezdődhetnek a Planetárium teljes felújításának előkészületei annak érdekében, hogy a TIT és intézményei továbbra is magas színvonalon tudják ellátni közművelődési, köznevelési, tudományos és ismeretterjesztő feladatukat - olvasható a közleményben.

(Fotó: Shutterstock)