Minden járási hivatalból két embert a fővárosba vezényelnek a budapesti kormányablakokba az utóbbi hetekben már kezelhetetlenné vált munkaerőhiány csökkentésére - olvasható a portálon.

Ezt az intézkedést jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a megyei kormányhivatalok vezetőinek tartott hétfői értekezleten. Tuzson Bence a feladat megoldásával őket bízta meg, de a legnehezebb munka értelemszerűen a járási hivatalok vezetőire hárul, akiknek meg kell találni a fővárosba küldhető tisztviselőket, a helyben maradókkal pedig meg kell értetniük, hogy kevesebben végzik ezután a feladatokat.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke szerint azonban ezzel a lépéssel csak az azonnali botrányt sikerül átmenetileg elfednie a kormánynak, hiszen a döntés tovább fokozza a feszültséget a köztisztviselők körében. Boros Péterné szerint joggal lehet attól tartani, hogy a példátlan döntés újabb távozási hullámot indít el a kormányhivatalokban.

A hétfői "eligazításon" a szakszervezet tudomása szerint nem kerültek szóba a korábban javasolt tartós megoldást kínáló lehetőségek a béremeléstől a munkaidő meghosszabbítás eltörléséig. Az MKKSZ kész a nyári időszakban is akciókat szervezni az embertelen lépés ellen - jelentette ki az elnök.