BUX

Újabb együttműködés a Siemens és a műegyetem között

A 17 éve kezdődött együttműködés keretében újabb, elsősorban a képzést ösztöndíjakkal és tanulmányutakkal segítő megállapodást kötött a Siemens Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel csütörtökön Budapesten.

MTI, 2015. április 2. csütörtök, 15:31

A megállapodás értelmében a Siemens által biztosított 6 millió forintból diákok szakmai útját, illetve egyéni ösztöndíjakat finanszíroznak - mondta az aláírás alkalmából Dale A. Martin, a Siemens magyarországi leányvállalatának elnök-vezérigazgatója.

A Siemens eddig több mint 350 millió forinttal támogatta az egyetemi kutatás-fejlesztést, valamint a sport- és kulturális életet - emelte ki Péceli Gábor, az egyetem rektora az aláírási ünnepségen.

A rektor kiemelte a tehetséggondozást, amely eddig is az együttműködés fontos része volt. A hallgatók a támogatásból például megvalósíthatják ötleteiket, illetve szakmai gyakorlaton vehetnek részt a cégnél.

Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, hogy a Siemens egy menedzsment szoftvercsomagot adományozott az egyetemnek, 300 millió forint értékben. Emellett berendezett egy mérőlabort is 40 millió forintból.

A Siemens - a duális képzés keretében - elérhetővé teszi az egyetemnek a saját képzési központját - mondta Dale A. Martin.