Újabb éles bírálat az alaptörvény-módosítás miatt

A magyar alaptörvény módosítását elítélő közleményt adott ki szerdán az Európai Szakszervezeti Szövetség (European Trade Union Confederation, ETUC), a szervezet szerint Magyarország a totalitarizmus felé sodródik.
MTI, 2013. március 13. szerda, 13:27
Fotó: Napi.hu

Az éles hangvételű közleményben a szakszervezeti szövetség úgy értékeli, hogy az alaptörvény hétfői módosítása komoly hatással van a magyarországi demokráciára, és fenyegetést jelent a hatalmi egyensúlyra. "Az ETUC elítéli a módosítást, amely megmutatta, hogy a kormány hatalmát semmi sem korlátozza" - írja a szervezet, amely úgy véli, a módosítással a kormány a maga javára szűkíti az Alkotmánybíróság jogköreit, "szájkosarat tesz" a taláros testületre. "Ez támadás a demokrácia ellen" - áll a közleményben, amelyben a szakszervezetek szövetsége annak a meggyőződésének is hangot ad, hogy a módosítás alapján korlátozható a sajtószabadság, a hajléktalanokat ki lehet tiltani a közterületekről, korlátozható a választási kampány, a vallásszabadság és a diákok mozgásszabadsága.

A módosítás "célja, hogy a hatalom egy kézben összpontosuljon, és minden bíráló hangot el lehessen hallgattatni. Ez antidemokratikus és elfogadhatatlan. (...) A jogállamiságot, az uniós jogot és az Európa Tanács mércéit tiszteletben kell tartani" - jelentette ki a közlemény szerint Bernadette Ségol, az ETUC főtitkára.

A szakszervezeti tömörülés 1973-ban jött létre, 36 ország 85 szakszervezetét tömöríti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.03.13 17:38

@malkom: Pont ezek/ a liber csürhe/ nem engednek itt rendet tenni ,mert diktatúrát ugatnak ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

malkom, 2013.03.13 14:19

Azért problémás a OV rezsime elleni támadás, mert például a közbiztonsággal tényleg csinálni kell valamit, például a rendőrséget egymilliós koltos milíciává (seriffséggé) kellene átalakítani, amelynek teljesen eliminálni kellene a hajléktalanok, drogosok, bűnözők, munkanélküliek, szegények és guberálók közbiztonságot, környezetet és közegészségügyet befolyásoló állapotát. Az összes többi témakörben a kormányzat politikája katasztrófálisan téves ami megakadályozza, hogy jusson pénz ezekre a feladatokra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html