Újabb érvágás a kórházakon: ugorhat évi 100 millió

Egy rendelettervezet előírná, hogy a kórházak ingyen adjanak háttérszolgáltatást az egynapos sebészetek fizetős betegeinek is. Egy szakértő szerint az állami ellátás terhére csökkentenék az kiszervezett egynapos sebészetek költségeit és kockázatait.
Komócsin Sándor, 2017. június 22. csütörtök, 09:49
Fotó: Reuters

Az egynapos sebészeti beavatkozásokat végző egészségügyi szolgáltatók jelenleg fizetnek a kórházaknak azért, hogy baj esetén átvegyék a pácienseiket, ám ha hatályba lép az egészségügyi államtitkárság rendelettervezete, akkor ingyen kell vállalniuk ezt a készenlétet - írja a Népszava.

A hivatalos magyarázat szerint ezzel akarják ösztönözni az egynapos sebészetek terjedését és egyébként is a 2014-ben elvégzett 18 ezer egynapos sebészeti beavatkozásból például csak 23 esetén volt  komplikáció. Ugyanakkor a változtatás esetén a magánszolgáltatók fizetős betegeit is ingyen kéne kezelni.

A kórházszövetség tiltakozik a rendelet ellen, mert az évente 100 millió forint bevételtől fosztaná meg a kórházakat. Egy szakember szerint a döntéshozók az új szabállyal a kiszervezett, egynapos sebészetek költségeit és kockázatait akarják csökkenteni az állami ellátás terhére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix2, 2017.06.22 10:06

@tarTosPista:
More, akkor most van sapka vagy nincs sapka?

A zemberek pártján állsz, vagy a kórházakén, ahol szintén zemberek vannak?
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2017.06.22 09:59

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html