A Várkert Bazár felújítását kiegészítő közterület-rekonstrukciós munkálatok miatt az április 28-áról 29-ére (hétfőről keddre) virradó éjszakától várhatóan a nyár végéig teljes hosszában lezárják az Apród utcát és a Lánchíd utcát is - a jelenleg is átépítés alatt álló Döbrentei tér mellett -, ezáltal jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a környéken - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Változik a 86-os és a 990-es éjszakai busz közlekedése is - ezentúl az Alagúton keresztül kerülnek, de a rakparti villamosok sűrűbben közlekednek majd.

Az Attila út-Alagút utca csomópontban a közösségi közlekedés gyorsabb haladásának biztosítása érdekében kizárólag a tömegközlekedési járatok részére balra kanyarodó sávot alakítunk ki. A csomóponti kapacitás szűkössége miatt ezt a sávot egyéb járművek nem vehetik igénybe, így az Alagút utcából balra csak közvetett módon lehet kanyarodni - olvasható a közleményben. A forgalomkorlátozások idejére az Alagút utcában az Attila út és a Váralja utca között megszűnik a parkolási lehetőség.

A munkálatok megkezdése után torlódásokra kell számítani a Szent Gellért rakparton, az Attila úton, a Fő utcában, a Lánchídon, az Alagútban és a Mészáros utcában.

Nagyításért kattintson!