Újabb ígéretet kaptak az egészségügyi dolgozók

Szeptemberben fizetik ki először az egészségügyi dolgozók bérkiegészítését teljes körűen a 2015. július 1. óta végzett túlmunkáért - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.
MTI, 2015. augusztus 6. csütörtök, 18:58
Fotó: Napi.hu

Erről az egészségügyért felelős államtitkárság, a Magyar Államkincstár és a szakmai szervezetek állapodtak meg. 2015. július 1-jétől megszűnt az egészségügyi dolgozók mozgóbérének befagyasztása, így lehetővé vált, hogy az alapbér szerint számolják el azoknak az egészségügyi dolgozóknak a változó bérelemeit - ügyeleti díjat, készenléti díjat, túlmunka díját, műszakpótlékokat -, akik 2012-ben és 2013-ban béremelést kaptak.

Az intézkedés végrehajtásához idén 5,33 milliárd forint áll rendelkezésre. Mindez nagyságrendileg 43 ezer betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakdolgozót és 18 ezer betegágy mellett dolgozó orvost érint. A mozgóbérelemek alapbérhez igazításával érintett szakdolgozók jövedelme átlagosan bruttó 5-15 ezer, az érintett orvosoké bruttó 20-25 ezer forinttal lehet magasabb.

A támogatási összeg igényléséről szóló tájékoztatót, a kitöltendő adatlapot, valamint az adatlap részletes kitöltési útmutatóját az Országos Egészségbiztosítási Pénztár valamennyi intézménynek megküldte, a kötelező adatszolgáltatás határideje augusztus 17., reggel nyolc óra.

A közlemény szerint jelenleg is tart az egyeztetés a szakmai szervezetekkel és szakszervezetekkel az ágazati szintű, egységes szabályozás megteremtéséért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.08.06 20:16

...a szociális területen lévőknél is egy 50 ezer nettó béremelés kell !!!!!!!!!!4
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Helianthus, 2015.08.06 19:25

,,Az intézkedés végrehajtásához idén 5,33 milliárd forint áll rendelkezésre. Mindez nagyságrendileg 43 ezer betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakdolgozót és 18 ezer betegágy mellett dolgozó orvost érint. A mozgóbérelemek alapbérhez igazításával érintett szakdolgozók jövedelme átlagosan bruttó 5-15 ezer, az érintett orvosoké bruttó 20-25 ezer forinttal lehet magasabb."

A stadionok mellett milyen kevésnek tűnik az az 5,33 milliárd forint,
és mennyire számít az az 5-15 ezer annak, aki kapja.
Ha nem finanszíroztuk volna a hitelezés csatornáin keresztül a nyugat háborúit, akkor a kétszeresét vihetnék haza az egészségügyisek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html