BUX
38236

Újabb intő a kőbányai önkormányzatnak

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) másodszor is elmarasztalta egy hitelfelvétel kapcsán a kispesti önkormányzatot - írta az MTI-Eco.

NAPI Online, 2006. április 12. szerda, 18:47

Kispest Önkormányzata még tavaly szeptemberben jelentette meg felhívását, amelyben az MFB ÖKI-hitelprogram keretében kívánt két hosszú lejáratú fejlesztési hitelt, továbbá 1,4 milliárd forintnyi célhitelt felvenni. Az értékelés során az összességében legelőnyösebb ajánlatot kívánta kiválasztani az ajánlatkérő. Ehhez pontozásos eljárást választott. Legnagyobb súllyal a kamatfelárat látta el, külön bontva - alszempontokra - a három hitel felárát, de ezekhez már nem rendelt egyenkénti súlyszámokat.

Három ajánlat érkezett, ezeket az OTP Bank, a Raiffeisen Bank, valamint a Kereskedelmi és Hitelbank nyújtotta be. Nyertes ez utóbbi bank lett, de az OTP Bank a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, mivel véleménye szerint nem a nyertes ajánlat tartalmazta a legalacsonyabb ellenszolgáltatást. A Döntőbizottság meg is semmisítette a közbeszerzést lezáró döntést, mire az önkormányzat új nyertest hirdetett. Ez az OTP Bank lett. Ezt viszont a Kereskedelmi és Hitelbank támadta meg. Ezt is elfogadta a döntőbizottság, mivel a kamatfelárnál nem voltak súlyok az al-szempontokhoz, és így nem lehetett korrekten értékelni az ajánlatokat. A KD az elmarasztalés mellett 1 millió forintos bírságot rótt ki a kispesti önkormányzatra.