Újabb két cég lesz stratégiai partner

Félúton jár a kormány, hogy a maga által előirányzott negyven stratégia partnert felmutassa.
Domokos László, 2013. március 8. péntek, 10:15
Fotó: Napi.hu

A magyar kormány újabb két stratégiai megállapodást köt - derül ki a legújabb Magyar Közlönyből. Eszerint a kormány felhatalmazta Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy a Phoenix Kft.-vel, valamint a Continental AG -val stratégiai együttműködési megállapodást írjon alá.

Ha e két szerződésre is aláírás kerül, akkor már félúton jár a magyar kormány a saját maga által megcélzott mennyiség elérésében. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára ugyanis tavaly szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy negyven ilyen megállapodást szeretnének tető alá hozni a magyarországi befektetőkkel.

A legutóbbi aláírás február 26-án volt, amikor az Audi Hungaria Motor Kft. oldaláról Frank Drevessel, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagjával ünnepelt Orbán Viktor miniszterelnök. Ez volt a sorban a tizenhatodik szerződés, korábban ilyet a National Instruments Hungary Kft., a Nokia Siemens Networks Magyarország Kft., a Jabil Circuit Magyarország Kft., a Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepe, az IBM Magyarország Kft., a Tesco-Global Áruházak Zrt., a Stadler Trains Magyarország Kft., a GE Hungary Kft., a Microsoft Magyarország Kft., a Hankook Tire Magyarország Kft., Magyar Suzuki Zrt.
Daimler AG, az Alcoa-Köfém Kft., a Richter Gedeon Nyrt. és Coca-Cola HBC Magyarország írt alá.

A Magyar Közlönyben még február 14-án jelent meg, hogy a kabinet hasonlót tervez a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-vel és a Lego Manufacturing Kft.-vel kötni, e határozat a nemzetgazdasági minisztert hatalmazta fel a Knorr-Bremsével kötendő megállapodás aláírására, míg a Miniszterelnökség államtitkárát a Legóval való szignálásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kotkodus, 2013.03.08 13:15

ha már nem jönnek új befektetők, szükség van valami sikerpropagandára a meglévőkkel...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sirásó, 2013.03.08 12:56

a magyar kisvállalkozók nem lehetnének?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html