Újabb kínos részlet az Erdogan-látogás körüli botrányról

Jókora összegbe került a szabályosan parkoló autók eltávolítása a török államfő budapesti autókonvojának útjából, ezen a téren is "legyőzte" Erdogan orosz kollégáját, Vlagyimir Putyint.
Komócsin Sándor, 2019. november 12. kedd, 08:26
Fotó: AFP

Biztonsági okokból összesen 271 gépjárművet szállíttatott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztálya Recep Tayyip Erdogan november 7-i látogatása előtt - árulta el a Népszava kérdésére a rendőrség. Vlagyimir Putyin október végi érkezésekor "csak" 216 autót kellett elvinni.

A BRFK 2018 decemberében három évre szóló szerződést kötött autók, kamionok és munkagépek elszállítására az ATC Aircom Kft-vel, nettó 138 millió (évente 46 millió) forint értékben, így ez a cég állami rendezvény, demonstráció, delegáció helyszínéről is elvihet autókat. A szerződés alapján az ATC Aircom Budapest közigazgatási területén belül személyautót 40 ezer forintért, 3,5 tonna feletti teherautót 140 ezer forintért, buszt 190 ezer forintért szállít e.

E szerint, ha a legegyszerűbb, olcsóbb esettel - szimpla személyautók elszállításával - számolunk, akkor a vállalat 10,8 millió forintért vihette el az autókat Erdogan konvojának közeléből és 8,6 millióért dolgoztak Putyin látogatása idején.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.11.12 15:25

vigyázni kell erdogannal, van nála 100 millió janicsár, mikor Putyinnak csak 150 millió, alig több, és egy sivatagos ország föld és víz és olaj nélkül, nagy a csalódás, számított rá, hogy a tulszaporodott népessége jelentős részét az EU felé leereszti, ezek meg óckodnak, nagy a harag kell az 5. hadoszlop, o1g erre kíváló a gülbabájával, meg a gimnáziumával, kurdokkal meg auswitzba, ebben egyet is értenek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html