Újabb költségvetési módosítót nyújtottak be

Dancsó József fideszes képviselő benyújtotta azt az idei költségvetést módosító javaslatot, amely egységesíti a Mol-részvények vásárlása miatti és a stabilitási tartalékkal összefüggő múlt heti módosítókat.
MTI-Eco, 2011. június 28. kedd, 10:45
Fotó:

A javaslat a központi alrendszer idei bevételi főösszegét 12 971 milliárd forintban, kiadási főösszegét 14 155 milliárd forintban, hiányát 1 184 milliárd forintban állapítja meg. Az uniós elszámolású, eredményszemléletű hiányt a módosítás nem érinti.

Az újabb módosítóra azért volt szükség, mert a parlament a múlt hétfőn elfogadta azt a módosítót, amely a Mol-részvények vásárlása miatt növelte az idei büdzsé kiadását és hiányát, ám mivel ezt a törvénymódosítást a köztársasági elnök csak június 24-én, pénteken hirdette ki, a június 22-én, a stabilitási tartalék részeként zárolt összegek elvonásáról szóló módosítóban azt még nem vehették figyelembe.

Az indoklás szerint Dancsó József módosító indítványa az új, hatályos költségvetési törvénynek megfelelő állapotot figyelembe véve teremti meg a költségvetési törvény módosításainak összefüggő, egységes rendszerét.

HOZZÁSZÓLÁSOK