Újabb kórház költözéséről döntött a kormány

Az Ortopédiai Klinika XI. kerületi, Karolina úti épületében költözik ideiglenesen az Országos Sportegészségügyi Intézet. Az új budapesti szuperkórház pedig tényleg a Dobogón épül. Az döntéseket tartalmazó kormányhatározatok a csütörtöki Magyar Közlönyben jelentek meg.
Napi.hu, 2016. október 28. péntek, 10:30
Fotó: Napi.hu

Az Országos Sportegészségügyi Intézet ideiglenes elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért  felelős miniszteri biztosnak 2017 június 30-ig kell az intézmény elhelyezésről gondoskodnia.

Meg kell vizsgálnia az átmenetei elhelyezés forrásigényét  és erről november 30-ig előterjesztést kell készítenie.  Az Egészséges Budapest Programmal összhangban a végleges elhelyezésre is előterjesztést kell készíteni, s az ehhez szükséges forrásigényt úgy kell megterveznie, hogy az ideiglenes helyszín akár a végleges elhelyezésre is alkalmas legyen.

Az emberi erőforrások minisztere Berkes István ortopéd sportorvost, egyetemi tanárt, a Sportkórház volt főigazgatóját nevezte ki még júliusban a az Országos Sportegészségügyi Intézet elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért felelős miniszteri biztossá.

Egy másik kormányhatározat rendelkezik az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának helyszínéről, a már korábban nyilvánosságra került XI. kerületi, Dobogó nevű városrészben épül az új budapesti szuperkórház.

A határozat szerint az emberi erőforrás miniszternek 2016 november 30-ig kell megvizsgálni a területen való létrehozás feltételrendszerét, különös figyelemmel az szükséges ingatlanok egységes tulajdoni helyzetének biztosítására

A kormány egyetért, hogy a helyszín megközelítése érdekében kettő darab autópálya lehajtó épüljön.

Az építészeti tervkoncepció elkészítésére Noll  Tamás Ybl-díjas építészt kérik fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.10.28 10:40

Nagyszerű!
Noll Tamás tehetséges építész ( tervpályázat? ugyan már....!)
A lopás meg garantált az autópálya-lehajtók építésével...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html