Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet ideiglenes elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért  felelős miniszteri biztosnak 2017 június 30-ig kell az intézmény elhelyezésről gondoskodnia.

Meg kell vizsgálnia az átmenetei elhelyezés forrásigényét  és erről november 30-ig előterjesztést kell készítenie.  Az Egészséges Budapest Programmal összhangban a végleges elhelyezésre is előterjesztést kell készíteni, s az ehhez szükséges forrásigényt úgy kell megterveznie, hogy az ideiglenes helyszín akár a végleges elhelyezésre is alkalmas legyen.

Az emberi erőforrások minisztere Berkes István ortopéd sportorvost, egyetemi tanárt, a Sportkórház volt főigazgatóját nevezte ki még júliusban a az Országos Sportegészségügyi Intézet elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért felelős miniszteri biztossá.

Egy másik kormányhatározat rendelkezik az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának helyszínéről, a már korábban nyilvánosságra került XI. kerületi, Dobogó nevű városrészben épül az új budapesti szuperkórház.

A határozat szerint az emberi erőforrás miniszternek 2016 november 30-ig kell megvizsgálni a területen való létrehozás feltételrendszerét, különös figyelemmel az szükséges ingatlanok egységes tulajdoni helyzetének biztosítására

A kormány egyetért, hogy a helyszín megközelítése érdekében kettő darab autópálya lehajtó épüljön.

Az építészeti tervkoncepció elkészítésére Noll  Tamás Ybl-díjas építészt kérik fel.