Újabb levelet küld Orbán Viktor

Miniszterelnöki levélben tájékoztatják az ötezernél kisebb lélekszámú településeken élőket az önkormányzatok adóssága állami konszolidációjának részleteiről.
MTI, 2013. február 19. kedd, 21:30
Fotó: Napi.hu

Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberben jelentette be, hogy az állam 1956 önkormányzattól 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át. Ennek értelmében az ötezer lakosúnál kisebb települések esetében teljes, míg a nagyobbakat érintően részleges adósságkonszolidációra kerül sor. A Belügyminisztérium (BM) korábbi tájékoztatása szerint 1710 ötezer lakosúnál kisebb települési önkormányzatnak 74 milliárd forint összegű adósság visszafizetéséhez nyújtott támogatást az állam.

A Magyar Közlönyben megjelent "az 5000 fő lakosságszámot meg nem haladó települések lakosságának az adósságkonszolidációval kapcsolatos tájékoztatásával összefüggő feladatokról" szóló kormányhatározat értelmében az érintett településeken érvényes lakóhellyel rendelkező állampolgárok az önkormányzati adósságkonszolidációval kapcsolatos tájékoztatásának "sikeres" lebonyolításáért Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár felel.

A kormányfő Lázár Jánost megbízta, hogy a szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására adatfeldolgozási szerződést kössön a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával (KEK KH) és a Magyar Posta Zrt.-vel.

A határozat értelmében a miniszterelnöki levelek nyomdai előállításáért, továbbá - a KEKKH útján - a levelek megszemélyesítésével, a postai küldemények összeállításával, a borítékok nyomdai előállításával és a címzettek részére való soron kívüli megküldésével kapcsolatos feladatok ellátásáért Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter felel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2013.02.19 22:32

Éjjen I. Viktor a kéretlen levelek királya (Spam King)!
Az egészségügy romlásban (lásd mai cikk), viszont az önkormányzatok adóssága rendezve, és még a levelekre is futotta.
A polgármesterek újra költhetnek súlyos millákat 40 centis kilátókra. Jól állunk. Még sok ilyet, hamarosan ájemef hitelünk is lehet. Hajrá!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html