Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Reggel 9-kor teszi közzé a KSH a keresetek január-szeptemberi illetve szeptemberi alakulását. Augusztusban 6,9 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, a nettó - a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkenése miatt - 8,5 százalékkal volt magasabb az előző év azonos hónapjához képest. A közfoglalkoztatottak nélkül számolva a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó keresete 6,8, a nettó 8,4 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit. Az augusztusban még 0,1 százalékos negatív inflációval számolva a reálkeresetek a nettó bérekkel legalább azonos mértékben emelkedtek.

Délután kettőkor publikálja kamatdöntését az MNB monetáris tanácsa. Októberben az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamaton a tanács, az irányadó ráta változatlanul 0,90 százalék. A testület ugyanakkor csökkentette az egynapos hitelkamatot 10 bázisponttal 1,05 százalékra, az egynapos betéti kamatot mínusz 0,05 százalékon hagyva, így a kamatfolyosó 120-ról 110 bázispontra szűkült a bankrendszer likviditásának bővítése és a monetáris kondíciók további lazítása érdekében. A tartalékrátát is csökkentette a tanács december 1-jei hatállyal 2 százalékról 1 százalékra, ezzel további 170 milliárd forinttal bővül majd a bankrendszer szabad likviditása.

Az ÁKK Zrt. 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 20 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Délután négy órakor Brüsszelben közzéteszik a novemberi euróövezeti fogyasztói bizalmi indexet az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatósága, a GD ECFIN előzetes felmérése alapján.

Szintén négy órakor jelenik meg statisztika az Egyesült Államokban a használt lakóingatlanok októberi értékesítéséről.