Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a hóval borított tájakon az olykor erős (45-55 kilométer/órás) északi, északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében hófúvást okozhat. Vas és Zala megyében másodfokú figyelmeztetés, több járásukban másodfokú riasztás is érvényben van. Az érintett területeken az erős szél magas hótorlaszokat emelhet a következő órákban.

Emellett országszerte Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében - szintén a hófúvás veszélye miatt - elsőfokú figyelmeztetés, több járásban riasztás van érvényben.

A fővárosban és Pest, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében a havazás veszélye miatt is elsőfokú a figyelmeztetés.

A katasztrófavédelem is figyelmeztet

Az ország nagy részén a téli időjárás nehezíti a közlekedést - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedden, kevéssel reggel nyolc óra előtt az MTI-t. Mukics Dániel közölte: éjszaka az ország nyugati és déli részén helyenként öt-tíz centiméter friss hó hullott, a meteorológiai előrejelzések szerint napközben további, hasonló mennyiségű csapadékra lehet számítani.

Halálos baleset - teljes útzár az 1-es főúton

Egy ember életét vesztette, amikor két személygépkocsi ütközött az 1-es főúton Bicskénél - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel. Sipos Mónika elmondta, hogy a balesetben hárman sérültek meg, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrség a helyszínelés idejére teljesen lezárta az érintett útszakaszt, a forgalmat Bicske belterületén keresztül terelik el.

Hófúvás miatt Zala és Vas megyére másodfokú (narancs) riasztást adtak ki. A havazás és hófúvás elsősorban a Dunántúlt érinti, de az ország más részein is előfordulhatnak rendkívüli időjárási helyzetek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggeli tájékoztatása szerint Zala megyében a Gelse és Pölöskefő közötti összekötő úton teljes útzár van érvényben.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében több alsóbbrendű utat le kellett zárni, de egyik megyében sincs elzárt vagy megközelíthetetlen település. Tolna megyében a 61-es és a 65-ös, Veszprém megyében pedig a 82-es úton súlykorlátozást vezettek be, a 7,5 tonnánál nehezebb járművek ezeken a szakaszokon nem közlekedhetnek. A horvát hatóságok a barcsi és a letenyei határátkelőn nem engedik be a kamionokat.

A közműellátásban sehol nincs zavar.

Még nincs vége

A meteorológiai szolgálat szerint egyelőre folytatódik a havazás, a csapadék intenzitása délutántól fokozatosan csökken, estétől lassan megszűnhet. Éjfélig az északnyugati és északkeleti tájakon várható a legkisebb mennyiség (maximum 2, 3 centiméter), míg dél felé haladva egyre vastagabb hóréteg valószínű, a középső országrészben 2-6, a déli megyékben további 6-10 centiméternyi hó hullhat a nap folyamán.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul. Késő estére mínusz 10 és mínusz 5 fok közé hűl a levegő. Szerdán egyre kevesebb helyen várható havazás, de többfelé még élénk, néhol erős lesz a szél, így még ekkor is várható havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 8 fok között alakul, de a havas, gyengébben felhős, szélvédett tájakon mínusz 15 fok alá hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 8 és mínusz 3 fok között várhatók.

Képünk forrása: StockSnap.io