Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minden tranzakció a piaci árakkal összhangban történt, és minden vásárlást brókerek bonyolítottak - áll a válaszlevélben.

A HANFA-nak küldött levélben a Mol azt is tudatta, hogy letétkezelői és alletétkezelői számlákon a Mol összesen 4 746 629 darab INA részvényt tart.

A válasz előzménye, hogy korábban ismételten meghosszabbította a horvát tőkepiaci felügyelet az INA részvényeivel való kereskedés tiltását a zágrábi tőzsdén. A határozat értelmében május 20-án zárásig nem forgalmazhatók az INA értékpapírjai. A kereskedést már április 28-a óta tiltja a horvát pénzügyi felügyelet.

Az INA részvényeinek záróára április 27-én 4200 kuna volt (1 kuna mintegy 36 forint).

A hosszabbítás indokaként a HANFA azt közölte - a korábbi hetek indoklásaihoz hasonlóan -, hogy adatokat kért a Moltól az INA részvényeivel való kereskedésekről. A felügyelet arra vár választ, hogy a Mol közvetítőkön vagy saját cégein keresztül vásárolt-e horvát olajvállalatának értékpapírjaiból.

Az INA legnagyobb tulajdonosa a magyar Mol, amely közel 47,47 százalékot birtokol a társaság papírjaiból, míg a horvát kormány részesedése csaknem 44,84 százalék.

A Mol 2010. december közepén tett vételi ajánlatot a kisrészvényeseknek, a kínált 2800 kunás ár akkor 60 százalékkal magasabb volt a kihirdetés előtti utolsó záróárnál.