Újabb nagy dobás a Századvég Alapítványtól

Migrációkutató Intézet néven kutatóközpontot alapít a Századvég Alapítvány és a Mathias Corvinus Collegium - adta hírül a kormányközeli intézmény.
MTI, 2015. szeptember 11. péntek, 09:47
Fotó: Napi.hu

A friss bejelentés szerint az intézet főigazgatója Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója lesz, aki a szervezet felállítására és vezetésére vonatkozó feladatát jelenlegi munkája mellett látja el.

Az alapítók a Migrációkutató Intézet (MI) célját a migráció jelenségének összetett szempontok szerinti, tudományos igényű kutatásában, továbbá közérthető szakmai elemzések készítésében jelölték meg.

A MI interdiszciplináris megközelítéssel kívánja vizsgálni a ki- és bevándorlás magyar és európai jelenségét, továbbá kiemelt figyelmet fordít majd a származási és fogadóországok politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális helyzetének tanulmányozására, a migrációs politika jogi vetületére, illetve a bevándorlás geopolitikai és biztonságpolitikai összefüggéseire is.

Az intézet most kezdi meg saját kutatói bázisának kiépítését, ahol a tervek szerint több, különböző tudományterületről érkező szakember, illetve a migráció szempontjából legjelentősebb kibocsátó régiók és fogadó országok specialistái is helyet kapnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2015.09.11 12:19

Na mégegy fideszes pénzmosoda.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html