Újabb nagy magyar siker kapujában állunk

Dudás Viktor filmszakértő reméli, hogy ismét Oscar-díjnak örülhet az ország március 4-én, az Oscar-gálán, amelyen Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is ott van az öt jelölt között a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 25. vasárnap, 12:41
Fotó: Napi.hu

A verseny nagyon kiélezett, hiszen ami két éve a Saul fiát magyar szempontból biztos esélyessé tette, hogy Cannes-i díjazottként volt ott a jelöltek között, az most elmondható Ruben Östlund A négyzet című filmjéről. A kategóriában az Una mujer fantástica című chilei film is nagyon sok rajongót szerzett magának - tette hozzá Dudás Viktor.

A szakértő úgy fogalmazott: sajnos pont a legjobb külföldi film kategóriában "nem csak a filmen múlik" a siker; függetlenül attól, hogy Enyedi Ildikó filmje mennyire szép, lírai és mennyire új formanyelvet hoz, ha van két másik olyan film a jelöltek között, amelynek akár a kampánya sokkal erősebb, akkor lehet, hogy nem is az esztétikai élmény, a filmélmény fog dönteni. (Világsztárok hoznak milliárdokat Magyarországnak - nagyot fog szólni.)

A 90. Oscar-díjátadó gálát március 4-én rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban - számol be az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK