Újabb nagybefektetők jöhetnek

Továbbra is vonzó befektetési célpont Magyarország, versenyképes az infrastruktúra, a munkaerő és az adószint is - írta a Világgazdaság.
NAPI, 2010. október 1. péntek, 08:15
Fotó:

Újabb befektetésekre lehet számítani az elkövetkező időszakban, a projektet tervezők között van összeszerelő üzemet létesíteni szándékozó amerikai cég, elektronikai gyártó, német gépjárműipari beszállító, pénzügyi tanácsadó, egészségügyi magánszolgáltató, és regionális szolgáltató központot létesíteni szándékozó multi is - írta a Világgazdaság pénteki számában.

Magyarország befektetési vonzereje továbbra is megvan, s bár a befektetők érdeklődése kissé megcsappant a globális válság, illetve a magyar gazdaság mélyrepülése miatt, az invesztorok nem mondtak le az országról - mondták a lapnak nyilatkozó szakértők, akik szerint versenyképes a magyar közlekedési és infokommunikációs infrastruktúra, a munkaerő, és az adószint is. A Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) konjunktúra-felmérésében évek óta a megkérdezettek mintegy 80 százaléka kijelenti: ha még egyszer dönteni kellene a beruházásról, akkor ismét Magyarország mellett tenné le a voksát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.01 08:32

Szeretik a németek Magyarországot azaz itt kell erősítenünk (export+munkahelyek), ha lóversenyt akarsz nyerni a legjobb lovadat etesd ne a legrosszabb gebédet, szóval nem mindegy hova megy az az ezer milliárd fejlesztési alap...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html