A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat 12 milliárd 615 millió forinttal csökkenti a Paks II. Atomerőmű Zrt. tőkeemelését. A rendkívüli kormányzati intézkedések rovatból 1 milliárd, míg az Országvédelmi Alapból közel 11 milliárd forintot vett el a kormány.

A lakástámogatások mintegy 10 milliárd, a Központi Maradványelszámolási Alap pedig 4,8 milliárd forinttal lett kevesebb. Végül az uniós Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Programot (GINOP) 15 milliárd 867 millióval kurtította meg a kormány.

Az átcsoportosítás során milliárdos nagyságrendű támogatottak közé tartozik - 3 milliárd 450 millió forinttal - a Televíziós Film Mecenatúra. A Népi Építészeti Program 1 milliárd, míg a 2021. évi vadászati kiállítás - előkészítésre - 2 milliárd forinthoz jutott.

Az autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatások költségtérítésére 15 milliárd 867 millió, a nemzetközi tagdíjakra 2,5 milliárd, az Eximbank Zrt. tőkeemelésére pedig 12 milliárd 615 millió forint jutott. Az újabb nemzeti konzultációra és kormányzati kommunikációra 2 milliárd forint fordítható.

A nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatása 2,7 milliárd forinttal emelkedik. A babaváró támogatás - három tételben - több mint 7 milliárd forinttal növekszik. A banki költségtérítésre 3,1 milliárd, kamattámogatásra 3,2 milliárd, míg a működési célú kiadásra 905 millió forint jut.