Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dokumentum egyik hangsúlyos fejezete (Nemzeti nyugdíjpolitikai koncepció)  részletesen foglalkozik Magyarország jövőbeli nyugdíjrendszerének felépítésével. Az előterjesztés készítői szerint a felosztó-kirovó elv (amely az adott időszakban befolyt járulékból fedezi az adott időszak ellátásait) a generációk közötti elosztást valósítja meg és a szolidaritásra épül.

A korrekt elszámolás technikai alapja az egyéni számla rendszere - áll a dokumentumban. Az egyéni számlák tartalma a javaslat alapján nem fizikai tőke, hanem jóváírás lenne, és éppúgy felosztó-kirovó elven működne, mint a jelenlegi rendszer - írja a hétfői Magyar Nemzet.

A dokumentumban emellett az is szerepel, hogy a jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek.

A Magyar Nemzet cikke ugyanakkor megjegyzi: a kormány szerint vitaanyagról van szó, amiről egyelőre semmilyen döntés nem született.