Újabb országokban terjeszkedik a MET csoport

Olaszországi és bulgáriai leányvállalatainak megalapításával folytatja európai növekedését az energiakereskedő MET Holding. Az új cégek ipari fogyasztóknak, valamint közép- és kisvállalatoknak értékesítenek földgázt és áramot - adta hírül a társaság.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 28. hétfő, 12:38
Fotó: Napi.hu

Az olasz nagykereskedelmi földgáz- és cseppfolyósított földgázpiacon (lng) évek óta aktív a MET csoport. A MET Energia Italia leányvállalatot annak érdekében hozta létre, hogy végfogyasztók bevonásával tovább erősítse jelenlétét az olaszországi piacon.

A MET Italia élére a széleskörű energiapiaci tapasztalatokkal bíró Giuseppe Rebuzzini került. A MET csoport stratégiai piacként tekint Olaszországra, amely a kontinentális Európa második legnagyobb földgázpiaca. Értékes szinergia jöhet létre más fontos piacokkal, ahol a MET már jelen van. Olaszország ráadásul lng-szállítmányok egyre jelentősebb fogadóállomása" - momdta a vezérigazgató a cégalapításról.

A MET Bulgária megalapítása magától értetődő lépés volt, miután a MET jelen van a szomszédos Romániában, Szerbiában és Törökországban is. A MET Bulgária a térségbeli leányvállalatokkal folytatott, határon átnyúló kereskedéssel teremt szinergiát, emellett a bolgár nagy- és kiskereskedelmi piacon nyújt földgáz- és áramszolgáltatást.

Izgalmas időszak elé nézünk, ahogy Bulgária mindinkább az európai modellhez közelíti a helyi földgáz- és villamosenergia-piacot - kommentált Kamen Ivchev, a MET Bulgária vezérigazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK