Újabb pénzeső jön - megemelte a kormány a keretet

Felgyorsítja a kormány az európai uniós források elköltését, újabb milliárdok megelőlegezését hagyta jóvá.
Németh Géza, 2017. december 15. péntek, 06:20
Fotó: Pixabay

Az uniós programok megelőlegezésére újabb 150 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, miután augusztusban már 700 milliárdról döntött - az újabb döntés is a Magyar Közlönyben jelent meg.

A szóban forgó kormányhatározat "az európai uniós programok likviditási hiányának további kezeléséről" címet viseli. Az idei költségvetésben az uniós programok megelőlegezésére - több tételben - mintegy 1500 milliárd forint szerepel. Ezt lehet túllépni immár 850 milliárd forinttal.

A kormány korábban elhatározta, hogy 2018-ig elkölti a 2014-2021 közötti időszakra rendelkezésre álló uniós támogatást. Miután a pénzt csak utólag lehet lehívni, ezért a projekteket a kormány - mintegy megelőlegezve a támogatást - megfinanszírozza az állami költségvetésből. Ez nem számít bele a költségvetési hiányba.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.12.15 12:42

érthető, hogy a választások előtt élénkíteni akarja a kormány a gazdaságot, ehhez pedig a legjobb forrás a brüsszeli ajándékpénz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html