Újabb pofon a vacak élemiszereknek

A fűszerpaprikát is eléri az ételszigor.
Csernátony Csaba, 2016. október 19. szerda, 16:48
Fotó: Napi.hu

Több élelmiszercsoportban igyekszik rendet tenni az agrártárca azokkal a szigorításokkal, amelyek célja, hogy az eddiginél jobb minőségű termékek kerüljenek a piacra. A feldolgozott hústermékeknél és a pékáruknál rendet rakó virsli- és kenyérrendelet már életbe lépett. A következő lépésben egy rakás süteményre, tortára vonatkozó szabályozást szigorítják, az utóbbi szabályokat felsoroló tortarendelet várhatóan a jövő év elején lép életbe.

A felsoroltak mellett a fűszerpaprikára is sor kerül. Az agrártárca a Buksza kérdésére közölte: a készülő fűszerpaprika-rendelet szerint - annak életbe lépése után - kizárólag elsőosztályú fűszerpaprika-őrlemény lehet az alapanyag. A másik lényeges szabály az lesz, hogy a füstölés csak keményfa közvetlen elégetésével történhet, a füstaromát nem lehet használni az eljárás során.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

makkmarci, 2016.10.20 05:21

@isabella:
Lehet!
Csak a legtöbb esetben zsebbenyúlós dolog.
Ha otthon akarsz jó bort akkor javaslom a Borháló valamelyik üzletét vagy Lidl KOVÁCS ANTAL sommelier által pontozott borait.
Relatív olcsók és nagyon jó borok főleg 84-85 pont felett.
A hentes kolbászához csak annyit:
Én mindig meglepődök, ha valaki van olyan bátor és piacon vesz ilyesmit.
Bátor ember, jó gyomorral.
Félreértés ne essen, ugyan úgy belenyomják a szaros bélbe a cuccot nagy cégek is, de azok legalább lefertőtlenítik rendesen.
Folyamatosan ellenőrzik őket.
De, hogy egy garázsban mit művelhetnek arról jobb nem beszélni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.10.19 17:22

A vendéglátásról ne is beszéljünk. Minőségi bort nem is lehet kapni. Kétszáz forintos, ocsmány lőréket árulnak, amitől hányingere van az embernek. Lassan már tényleg leszokik az ember arról, hogy akárhová is elmenjen, mert mindenhol csak becsapják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.10.19 17:15

Maximálisan egyetértek! A téliszalámi az egyetlen, amit meg lehet még enni. A henteseket is ellenőrizzék, pofátlanul rossz kolbászokat és hurkákat árulnak. Tavaly a szilveszterre vett összes kolbászt ki kellett dobni a kukába, fehér, büdös, zsírszerű mócsing volt a bélbe beletöltve. Hiába mondom a hentesnek, hogy miért ilyen rossz termékeket árul, az ő érdeke is az lenne, hogy finomakat áruljon, mert akkor az emberek többet és több pénzért is hajlandóak lennének vásárolni. Csak néz rám és húzogatja a vállát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html