Újabb pofon a vidéken élőknek? - indulhatnak az egyeztetések

Egyeztetésre hív civil szervezeteket a vidékfejlesztési miniszter a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslatról - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.
MTI, 2013. február 22. péntek, 16:30
Fotó: Napi.hu

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter március 5-én fogadja annak a hét civil szervezetnek a vezetőjét, akik a földforgalmi törvénytervezettel kapcsolatban észrevételeket fogalmaztak meg. A hivatalos meghívót a szervezetek képviselői a napokban kapják kézhez - tartalmazza a közlemény.

Az Országgyűlés előtt lévő földforgalmi törvénytervezet átalakítását szeretné elérni számos civil szervezet - köztük a gazdatanácsok is -, hogy a jogszabály jobban tükrözze majd a helyi közösségek érdekeit. A szervezetek szerint a nagybirtokok megerősödéséhez és a vidék elszegényedéséhez vezet, ha a jelenlegi törvénytervezetet fogadja el az Országgyűlés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2013.02.22 17:06

lassan már nem lesz miről beszélni, a magyar állattenyésztés szinte kipusztult, a tej és tejtermékek 45%-a import, hasonló a helyzet a húsnál, az ezekre épülő élelmiszeripar haldoklik, már csak az alacsony hozzáadott érték tartalmú gabonatermesztés jelenti a magyar agráriumot.

de ez sem húzza sokáig, usa, kanada ,ausztrália féláron termelik meg a gabonát, mint a mi önköltségünk, úgyhogy az eu-val kötendő amerikai szabadkereskedelmi megállapodás hatályba lépését követően a gabonatemelők is lehúzhatják a rolót.

az amerikaiak óriás birtokokon, szuperhatékonyan,magas gépesítéssel, gmo-val termelnek, elképesztően kis költségen.
kisöpörnek minket a piacról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html