Újabb sportberuházást támogat a kormány

A kormány két részletben, több mint 2,4 milliárd forintot fordít a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia beruházásának előkészítésére. Az akadémia a hajógyári szigeten épül meg.
Németh Géza, 2019. június 15. szombat, 07:20
Fotó: MTI/EPA

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia beruházásának előkészítésére az idei költségvetésből 675 millió forintot irányoz elő. A jövő évi költségvetésből pedig 1 milliárd 755 millió forint fordítható erre a célra.

A mostani döntés nem előzmény nélküli. Mint a Napi.hu is közölte, az Óbudai-szigeten, ismertebb nevén Hajógyári-szigeten megkezdődik az árvízvédelmi rendszer előkészítése, erre 628 millió forintot fordít a kormány - az erről szóló határozat május végén jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormány néhány nappal ezt megelőzően indoklás nélkül kivette a 2016-ban világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül a Hajógyári-szigetet. Az UNESCO egy hónap múlva döntött volna arról a 2018-as kormányzati kérelemről, amellyel világörökségi védettség alá helyezték volna a szigetet. Ha a terület világörökségi védelmet kapott volna, akkor sokkal nehezebb lenne ott beruházni, vagyis megépíteni az akadémiát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2019.06.15 07:43

Nem emlékszem, hogy Kovács Katalin annyira fideszessé lett volna. De hát ez van ! Mindig van az a pénz - hol vannak már az ókori görög jellemek ! És akkor mindjárt milliárdok, nem igaz ? Kivesszük az örökségvédelemből, mert mi Akadémiát akarunk a gyermekeinknek, nem igaz ? Nem érzi mindenki ennek az egésznek a fals, hamis, rablovics jellegét, bűzét ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html