Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat utal arra az idén márciusi határozatra, amelyben először jelent meg az új beruházás, de akkor költség nem szerepelt mellette. A mostani határozat ezt pótolja.

A férfi készilabda-Eb-re egy 20 ezer férőhelyes sportcsarnokot terveznek, amelyet a Népligethez építenének fel. Korábban erre Kocsis Máté azt mondta, hogy a beruházás 10-15 milliárdból meglesz.

Aztán augusztus elején olyan hírek jelentek meg, hogy a közbeszerzésre érkező ajánlatok ennél jóval drágábbak: a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt. A legolcsóbb ajánlatot a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta.

Ehhez képest a mostani határozat szerint a beruházásra bruttó 101,5 milliárd forintot szán a kormány, mindezt egy multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építésére, amely magában foglalja a kapcsolódó területrendezési- és közlekedésfejlesztési munkálatok költségeit is.

Az építést a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos irányítja, az építtető pedig a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. lesz.