Újabb szervezet igazgatóját aggasztja a magyar törvény

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége is osztja a magyar civil törvénnyel kapcsolatos "komoly" aggályokat - mondta Michael O'Flaherty, a szervezet igazgatója az Euractiv brüsszeli hírportálnak adott hétfői interjújában az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 26. hétfő, 15:16
Fotó: AFP

Az igazgató arról számolt be, hogy az Európai Bizottsághoz, az ENSZ-hez és más nemzetközi szervezetekhez hasonlóan az uniós alapjogi ügynökség is úgy látja: több okból is aggályos a Magyarországon nemrégiben elfogadott szabályozás.

Kérdéses, hogy az új törvény összhangban van-e a nemzetközi emberi jogi normákkal és az uniós joggal, például a gyülekezési és az egyesülési szabadság vagy az EU négy alapszabadságának - a személyek, a tőke, az áruk és a szolgáltatások szabad mozgásának - biztosítása terén - közölte Michael O'Flaherty, aki szerint a szabályozás a közügyekben való részvétel jogát is korlátozza.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy bár a magyarországi fejlemények "a legfrissebbek és a legdrámaiabbak", a civil szervezetek (NGO) finanszírozásával kapcsolatban más uniós tagállamokban is vannak problémák. A "külföldről finanszírozott" címkét megkapó NGO-k gyanússá válnak, ami növeli a kockázatát, hogy fizikai támadás érje ezen szervezetek dolgozóit - tette hozzá.

Az új magyar törvény értelmében az NGO-k kötelesek lesznek bejelenteni a bíróságon és feltüntetni a kiadványaikon, ha a külföldről származó támogatásuk egy évben elérte a 7,2 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pmksz, 2017.06.26 18:06

@lomb: Dehogy nem aggasztja ! Mindenki vitt oda egy virágot, gyújtottak egy gyertyát, és ezzel úgy gondolták, részünkről letudtuk a lényeget. Igaz, több százan meghaltak, de a lényeg, hogy mi akkor az egyszer megemlékeztünk. És aggódunk a magyarországi antidemokratikus helyzet miatt. Változatlanul. A terrortámadások miatt is egy kicsit, ha már sokan beszélnek róla. De az nem olyan veszélyes, mint Magyarország.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2017.06.26 15:48

Érdekes, hogy az EU prominenseit nem aggasztják a terrortámadások következtében meggyilkoltak, ám - a sorosbirodalom hatására - egyre többen "aggódnak" a "civilekért", akik - állításuk szerint - eddig is engedelmesen, jóhiszeműen bevallották azt, amit most törvény ír elő nekik.

Ki érti ezeket a "liberális demokratákat"?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html