Hozzátette: "meglepődve láttuk, hogy a sajtóban oly' hangos ellenzék" a világörökség megkülönböztetett helyzetével kapcsolatban nem nyújtott be módosító javaslatot.

Ugyanakkor a kormány számára világossá vált, hogy igazuk volt azoknak, akik igazságtalannak érezték a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatban a világörökségi területen lévő kereskedelmi üzletek - és így az ott dolgozók - megkülönböztetését. Ezért, ezen a területen a kormány fogja kezdeményezni a változtatást, így tovább szűkül a kivételek köre. A cél továbbra is az, hogy senkit ne lehessen dolgoztatni akarata ellenére vasárnap.

Megtárgyalta a kormány a szakképzési feladatot ellátó köznevelési intézmények helyzetét is. Szavai szerint a kormány és az illetékes szaktárcák rengeteg egyeztetésen vannak túl ebben a kérdésben.

A kabinet célja az, hogy gyermekeink tényleges megélhetési lehetőséget nyújtó álláshoz jussanak majd. Ha ezt akarjuk, akkor át kell szervezni a szakképzést. Az átszervezés következtében pedig minden gyerek számára garantálunk egy a piacon hasznosítható szakképzésben való részvételt, amely után természetesen tehetségének megfelelően lehetősége van érettségit tenni, illetve azután belépni a felsőoktatási rendszerbe - jelentette ki Giró-Szász.