Újabb sztráda épül Magyarországon

Megkezdődik az M8-as gyorsforgalmi út előkészítése; az M7-es autópálya és a 710-es főút új csomópontjától a dunaújvárosi Pentelei-hídig, onnan Kecskemétig tartó út tervezésére, hatástanulmányok készítésére, a szükséges engedélyek beszerzésére több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre.
Domokos László, 2017. október 12. csütörtök, 15:41
Fotó: Napi.hu

A 2-szer kétsávos út előkészítő szakasza 2022-ig tart. Addigra olyan tervdokumentáció áll majd rendelkezésre, hogy akár 2023-ban megindulhat a nagyberuházás - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI beszámolója szerint.

A három meglévő autópálya (M7-M6-M5) haránt irányú összekötésével és a most épülő - Kecskemét és Békéscsaba közötti - M44-es úthoz csatlakozásával létrejön egy kelet-nyugat irányú közlekedési útvonal.

Az M7-as autópálya és Kecskemét közötti út mintegy 110-120 kilométer hosszú lesz. A kormányzati döntés értelmében a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. az előkészítő munkálatokra hamarosan kiírja a közbeszerzést.

A kormány a 2022 utáni útfejlesztéseknél már a gyűrű- és haránt irányú útfejlesztéseket, a nagy ipari teljesítménnyel vagy nagy idegenforgalmi potenciállal rendelkező városok gyorsforgalmi összekötését helyezi előtérbe. Ennek értelmében az M8-as út mellett megépülhet a Szeged-Debrecen közötti út, vagy elkészülhet az M1-es autópálya Budapest-Győr közötti háromsávosítása - mondta Homolya Róbert.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2017.10.12 15:52

Megint a "majd" ! Még vagy százszor fognak eldicsekedni ezzel a gyurcsány korából származó tervvel, és aztán nem is lesz belőle semmi (legfeljebb egy bicikliút) ! Ez a példa arra, hogy lehet távlatilag tervezve is lopni, miért ne lehetne ! 10 milliárd a tervezésre - igazán méltányos. Az első szakaszra, persze.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html