Újabb szuper látványtervekkel bombáznak Orbán álmáról

Újabb 1,5 milliárd forint megy az budapesti olimpiai tanácsadásra a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-től.
Napi.hu, 2017. január 4. szerda, 13:34
Fotó: Napi.hu

Az Európai Unió hivatalos lapjában szerdán megjelentett közlemény szerint a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. nettó 1 491 495 000 forinttal megemeli az olimpia budapesti pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátására fordított összeget. Ami így az eddigi 5,76 milliárd forintból 7,2 milliárd lett - írja az Index.

Az indoklás szerint "a  felek a nemzetközi sportszövetségek és a NOB előre nem látható követelményeiből, valamint a római olimpiai pályázat (előre nem látható) visszavonásából eredő többletfeladatokra tekintettel megemelik az eredeti megbízási díj összegét."

Hogy milyen előre nem látható követelmények bukkanhattak elő a sportszövetségeknek vagy a NOB-nak, miközben már a harmadik körös pályázati dosszié összeállítása zajlik az rejtély, de ennél is különösebb, hogy a vetélytársak számának csökkenése vajon milyen többletfeladatot ró a tanácsadókra? Ki kell húzni az olasz főváros nevét néhány összehasonlító táblázatból?

A tanácsadásra szánt összeg nem először emelkedik. Márciusban még 5 155 440 000 forintot ért a szerződés (nettó), amit augusztusban 607 407 242 forinttal megemeltek "az előre nem látható olimpiai helyszín változásokból fakadó többletfeladatokra tekintettel". A módosított helyszínek egy részét azóta újra módosították. Azaz a tanácsadásra fordított összeg 9 hónap alatt 5,15 milliárdról 7,25 milliárdra nőtt, vagyis 40 százalékkal emelkedett.

Eközben ez álmok álmodói álmodnak

A bejelentéstől függetlenül az MTI nyilvánosságra hozta a legújabb látványtevekert a budapesti helyszínekből. Budapest látványtervekben nagyon erős, miközben a másik két aspiráns, Párizs és Los Angeles kész infrastruktúrával rendelkezik. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette.

Természetesen a Várbazár nem lehet nem olimpiai helyszín.

A Hősök tere egyfajta közösségi bulihely lenne? Nem, hanem a kerékpárversenyek befutója.

A Városliget lenne az egyik központ.

A Kossuth téren íjászkodnának. Addigra a miniszterelnök kiköltözik a parlamentből.

Csepelen lenne  a központ. Jól nézze meg a megszüntetendő csepeli HÉV helyét!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2017.01.04 15:08

......persze a politikusaink örülhetnek ennek a legjobban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2017.01.04 15:04

Jobb lenne, ha tudatos koncepció alapján fejlesztenék Budapestet, és legalább az egészséges, gyönyörű fákat is megőriznék. A játszóterek felépítéséről nem is beszélve, ahol abszolút semmilyen tekintettel nincsenek a környék lakóira. A kosárlabdapálya nagyon hangos, arról nem is beszélve, hogy hajnal háromkor is fociznak a pályán, és éjfélkor is pattog a hangos kosárlabdapálya. Ebben az országban mindenhol tehetetlen a lakosság, és mindent le tudnak a torkukon nyomni, az egészben ez a legszomorúbb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html